Қараңғы

Българско военно чудо: Дойранската епопея ∣ Анимация 

Българска история
Рет қаралды 559 М.
99% 10 000 1

Жарияланды

 

2017 ж. 24 Қар.

Бөлісу:

Link:

Жүктеу:

Жүктеу.....

Мұнда қосу:

Менің ойнату тізімдерім
Кейін көру
Пікірлер : 852   
Аз знам ,че нищо незнам
Много смели , много храбри , съединени и силни българите можем всичко! Благодаря за страхотно видео . Българин да се наричам първа радост е за мене!
EndKtv
EndKtv 2 жыл бұрын
Поздравления за България от Македония 🇲🇰❤🇧🇬
beosof serbul
beosof serbul 3 жыл бұрын
Горд съм че съм Българин от Западни Български Покрайини в Сръбия обаче надяавам се не завинаги...
Nikola Tsvetkov
Nikola Tsvetkov 5 жыл бұрын
Българска история, искам искрено да поздравя хората, които създадоха тази поредица. Надявам се да има още много такива. Този канал и ентусиастите, които го правят реалност е уникален !!!
muns61
muns61 2 жыл бұрын
Прадядо ми Атанас е загинал на Дойран, вечна памет и Бог да го прости!
Spartak Bugarski
Spartak Bugarski 4 жыл бұрын
Let me put it in English: 4 British, 2 French, 2 Serbian, and 1 Greek divisions were ANNIHILATED by only 1 Bulgarian division.
Nikolai Ivankov
Nikolai Ivankov 4 жыл бұрын
Като гледам какви са били нашите прадядовци и се разплаквам, а съм твърд мъж! Армия от селяни. Страшилище за Европа. Генерал Вазов винаги ще бъде в сърцето ми! Нека това да гледат днешните префърцуцени генерали които нямат армия,а само войници които тропкат по разни паради. Съжалявам най - искрено, че не съм живял по онова славно време. ВРЕМЕ НА СЛАВА БЪЛГАРСКА! ПРЕКЛАНЯМ СЕ ПРЕД СВЕТЛАТА ВИ ПАМЕТ МОИ МИЛИ ПРАДЯДОВЦИ - СМЕЛИ ВОЙНИ И ВАШАТА КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ!!!!
Утрас Пловдив 1926
Утрас Пловдив 1926 5 жыл бұрын
"Свалете знамената, минава генерал Вазов - победителят при Дойран" !
Statakaka
Statakaka 3 жыл бұрын
тези клипове трябва да ги пускат по училищата
Mikołaj Staszak
Mikołaj Staszak 3 жыл бұрын
Sława Bułgarii form poland
Kristiyan Toninski
Kristiyan Toninski 5 жыл бұрын
Много бих искал да направите за битката при Червената стена. Личности сме забравили, но е грехота да забравим едно такова събитие включващо над 100 000 човека. Велика битка и уникална с мълчаливият "поход" напред !
Great Bulgaria 🇧🇬
Горд съм, че съм българин! Мога само да кажа Да живее България!🇧🇬🦁🇧🇬
A.R.S
A.R.S 5 жыл бұрын
Да живее Майка България! 🇧🇬
Rosen Todorov
Rosen Todorov 2 жыл бұрын
Поздрави от Горна Оряховица, родният град на Генерал Григор Грънчаров командир на 3-та 🏇бригада в 9-та Плевенска пехотна дивизия. Герой от Одрин, Лозенград и Дойран. Племенник на Сидер Грънчаров ( Войвода) също роден в град Горна Оряховица, където е бил центъра на 1- ви Революционен окръг 1875/1876 г. Вечна Слава за Героите на България !
Nikolai Ivankov
Nikolai Ivankov 4 жыл бұрын
НЯКОГА МОЯТА БАБА МИ КАЗВАШЕ ЕДНА ПОГОВОРКА; ЖЕНА ДЕ НЕ Е РОДИЛА, НЕ Е ЖЕНА. И МЪЖ КЪДЕ НЕ Е ХОДИЛ ВОЙНИК, НЕ Е НИКАКЪВ МЪЖ! ТОВА ГО КАЗВАШЕ МОЯТА БАБА. БЕШЕ НА 80 ГОДИНИ. МНОГО МИ БЕШЕ СМЕШНА КАТО Я ПИТАХ КАКЪВ Е БИЛ ДЯДО МИ КАТО ВОЙНИК НА ФРОНТА?. А ТЯ МИ ОТГОВАРЯШЕ: ТОЙ БАБА БЕШЕ АЛТАЛАРИС(АРТИЛЕРИСТ). СКЪСВАШЕ МЕ ОТ СМЯХ. МНОГО МИ Е РАЗПРАВЯЛА ЗА НЕЙНИЯТ БАЩА. ТОЙ Е УЧАСТВАЛ В ДОЙРАНСКАТА БИТКА И ОЦЕЛЯВА. ОТ ТАМ, ОТ БАБА ЗНАМ НЯКОИ ПОДРОБНОСТИ. ТОЙ Е БИЛ В ПРОСЛОВУТАТА 9ТА ДИВИЗИЯ НА ГЕНЕРАЛ ВАЗОВ. ТОЙ Е РАЗПРАВЯЛ ТАКА: - БЯХМЕ 6 ВЕРИГИ, А АНГЛО ФРЕНЦИТЕ БЯХА 18ВЕРИГИ.БЯХМЕ МНОГО УПЛАШЕНИ И ТОЧНО ТОГАВА ЧУХМЕ ПОП ДА ПЕЕ НЯКЪДЕ ИЗ РЕДИЦИТЕ НИ.НЯКОИ ОТ НАШТЕ ПЛАЧЕХА.ТОГАВА СЕ ПОЯВИХА НАШИТЕ ПОЛЕВИ ГОТВАЧИ. НОСЕХА БАКИ ПЪЛНИ С РАКИЯ. СИПАХА НА ВСЕКИ ВОЙНИК ПО 300 ГРАМА РАКИЯ В КАНЧЕТО. "КАТО Я ИЗПИХ И ГЛАВАТА МИ ШУКНА.СЪЩЕВРЕМЕННО БЯХА ДОВЕЛИ ВОЕННАТА МУЗИКА ЗАД РЕДИЦИТЕ НИ.АЗ БЯХ В ПЪРВАТА РЕДИЦА ТРЕТИЯ БОЕЦ СЛЕД ПОРУЧИКА.МУЗИКАТА ЗАСВИРИ "ШУМИ МАРИЦА ОКЪРВАВЕНА И ОСЕТИХ КАК КАСКАТА МИ СЕ ПОДИГНА ОТКОСАТА. РАЗКОПЧАХ СЕ И ЗАПОЧНАХ ДА РЪМЖА ОТ НАДИГАЩАТА МИ СЕ ЯРОСТ В ГЪРДИТЕ.ЧУХ КАТО НА СЪН КОМАНДАТА ТУРИ НОЖА.НО ТОВА БЕШЕ ВЕЧЕ В ДВИЖЕНИЕ. БЯХМЕ ЗАПОЧНАЛИ АТАКАТА ПОЧТИ БЕЗ КОМАНДА. ЧУВАХ СМЪТНО НЯКЪДЕ ОТДЯСНО,ПОРУЧИКА КАК РЕВЕШЕ ОТ ГНЯВ ИВИКАШЕ: - БЕЕЕЗ ПЛЕЕЕННИИИИИЦИИИИИИИИИ! ПОСЛЕ ВСИЧКО МИ Е БИЛО КАТО НА СЪН. НО СЪМ ЗАПОМНИЛ ЧЕ ТОЯ ДЕН НИКОЙ НЕ Е ВИКАЛ УРАА. НОСЕХА СЕ САМО ДИВИ РЕВОВЕ ОТ ГНЯВ.ТОГАВА БЯХМЕ И ГЛАДНИ. СЛЕД БИТКАТА БЕШЕ НЕЩО ОБИКНОВЕНО ДА ВИДИШ ВОЙНИК СЕДНАЛ ДО УБИТ ФРАНЦУЗИН ИЛИ АНГЛИЧАНИН И ДА ГО ТЪРШУВА ЗА ЯДЕНЕ.А ТЕ НОСЕХА. КОНСЕРВИ И ДРУГИ НЕЩА КОИТО НЕ БЯХМЕ И СЪНУВАЛИ." ТОВА МИ Е РАЗПРАВЯЛА МОЯТА БАБА, БОГ ДА Я ПРОСТИ ЗА СВОЯ БАЩА. И ВСЕ МИ ВИКАШЕ. ТРИ ВОЙНИ ИЗКАРА И КУРШУМ ГО НЕ ХВАНА! БАБА ПОЧИНА НА 86 ГОДИНИ ПРЕЗ1986 ГОДИНА, ЛЕКА Й ПРЪСТ.
Small Talks With Boris Vardev
Small Talks With Boris Vardev 3 жыл бұрын
Преди няколко дни се случи историческо събитие. За пръв път от 75 години се откри паметник в Македония на български герой. В Дойран се откри паметника на полк. Константин Каварналиев. Филмче от събитието може да видите на канала ми. Иначе отново уникален материал от този канал. Браво юнаци.
buchinski plamen
buchinski plamen 3 жыл бұрын
Дядо ми е бил там, пазете България, деца. Ваша е. Тя, Свята, България.
Димитър Стратиев
Въпреки че гледам клиповете няколко месеца по-късно,аз съм фен на историята и тези клипове са страхотни.Заслужавате ви повече хора да ви гледат
angel popov
angel popov 4 жыл бұрын
За жалост сега сме много нива под предците си . Дано бъдещето е по-добро за България !
Ivan Angelov
Ivan Angelov 5 жыл бұрын
ИСКАМЕ ОЩЕ ЕПИЗОДИ ! ЩЕ ВИ СПОНСОРИРАМЕ :D
Келесі
Deadpool has no chance #shorts
0:27
Рет қаралды 5 МЛН